Waar is het bord op schoot?

Gaat het echt gebeuren? Zitten we binnenkort als gekken met onze ipads de nieuwste info over ludo’s fratsen te bekijken? En gaan we ‘The Voice’  voortaan door onze 3d brillen bekijken? Laten we kijken waarom ik dit roep, want er is namelijk wel een grote verandering bezig op het gebied van televisie en de manier waarop dit wordt aangeboden.

Vroeger keek ik op een belachelijk vroege tijd in het weekend telekids. waarbij we als halve zombies werden behandeld aangezien kijken het enige doel was. in de loop der tijd veranderde dit en gingen zenders en programma’s informatie aanbieden via meerdere media. Het bord op schoot heeft plaats gemaakt voor de ipad en steeds meer programma’s volgen die trend.  Je kan nu al van tevoren lezen op de site van Breaking bad hoe de nieuwe aflevering gaat lopen. Gaat hij dood, ik denk het wel! Of nou…? Alles is steeds meer met elkaar verworven en dat is als kijker te merken. Een serie zoals Dexter  heeft zijn eigen website en app en zelfs zijn eigen game.  Hierdoor wordt je als kijker veel meer bij de serie betrokken en ben je van alle inside stories op de hoogte. Zoals dat HBO bang was dat mensen dachten dat de Sopranos over muzikanten ging en dat ze daarom in het logo een pistool gestopt hebben. Hoe ik dit weet? Door al die soorten media natuurlijk! Je gebruikt het onbewust al dagelijks en het zal nog interactiever worden in de toekomst.

Dus zet je 3d bril op en zet ‘Nederland in beweging’ op voordat je naar school gaat. Je komt fris en fruitig op school aan en zult merken dat we al die soorten media moeten toejuichen. En wie weet bezwijkt ‘RTL Boulevard’ wel ooit een keer onder al die nieuwe nieuwe mediaconcepten. Daar doen we het uiteindelijk voor toch?

 

Bronnen:

http://www.hallofawesomeness.nl/crossmedia-college-2-vijf-speerpunten-van-een-crossmediaal-concept/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s